Advies over het bloedgroepdieet en naturopatische voeding in Zaandam

Bekijk het assortiment Neem contact op voor meer informatie

Voeding heeft een grote invloed op je gezondheid en algemene welzijn. Bij Diana's Healing in Zaandam gebruiken we twee manieren om je voeding op een natuurlijke manier beter op jouw lichaam aan te laten sluiten: het bloedgroepdieet en naturopatische voeding. Dit zijn geen afvaldiëten, maar leefstijlen om je lichaam in balans te brengen en je lichaamseigen herstelvermogen te stimuleren.
Tijdens een consult bespreken we uitgebreid hoe jij jouw voedingspatronen aan kunt passen om meer energie te krijgen en minder last te hebben van diverse lichamelijke klachten.

 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Diana's Healing voor meer informatie.

Direct bestellen? Ga naar de webshop!

Wat houdt het bloedgroepdieet in?

Het bloedgroepdieet is niet ontwikkeld om af te vallen. Het zou het afvallen wel versnellen, omdat de stofwisseling wordt gestimuleerd. Het idee daarachter is dat het lichaam in balans wordt gebracht, waardoor het zich ontdoet van afvalstoffen die in het lichaamsvet zijn opgeslagen.

 

Ik heb al 23 jaar ervaring met het bloedgroepdieet en de bijbehorende leefstijl. Doordat je stofwisseling wordt gestimuleerd, komt je lichaam in een goede balans, waardoor je spijsvertering verbetert. Tijdens een consult bij Diana's Healing in Zaandam kijk ik ook naar je leefstijl en welke sport er het beste bij je bloedgroep past, zodat je er 100% uit kan halen om resultaten te behalen. Hierdoor krijg je meer energie en zit je beter in je vel.

Vraag meer informatie aan

De bloedgroepen

BLOEDGROEP O – De Jager

Deze bloedgroep zou worden gesymboliseerd door de vleeseter en lijkt nog het meest op het paleodieet. De O staat voor ‘Original’ en deze mensen hebben een fysiek en een spijsvertering die het beste functioneren op een paleodieet. Het beperken van granen, brood en peulvruchten is de manier waarop dit bloedtype het beste leeft.

 

BLOEDGROEP A – De Agrariër

Dit bloedtype zou zijn ontstaan als resultaat van de agrarische revolutie en symboliseert de eerste vegetariër. Dit bloedgroeptype doet het geweldig goed op een vegetarisch menu en kan goed granen verdragen (maar geen tarwe). Zuivel doet het bij dit bloedgroeptype niet goed en dierlijke eiwitten worden slecht verteerd.

BLOEDGROEP B – De Nomade

Dit bloedgroeptype zou de ideale omnivoor zijn met een heel flexibel dieet. B-types kunnen van alles eten, maar beter geen kip, mais, linzen, pinda’s, sesam, boekweit en tarwe.

 

BLOEDGROEP AB – Het Mysterie

Dr. D’Adamo noemt dit bloedgroeptype een moderne fusie van bloedgroep A en B en claimt dat mensen met deze bloedgroep zich hebben aangepast aan een gemengd dieet. Ook hier zijn er weer aanbevelingen om gewicht te verliezen en aanbevelingen om in gewicht toe te nemen.

Wat is naturopatische voeding?

Naturopatische voeding ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het lichaam bij ziekte om zo een diepgaander herstel te bereiken. Niet alleen de zieke organen worden behandeld, maar de mens als geheel. Vanzelfsprekend wil men, net als in de reguliere geneeskunde, mensen beter maken en van hun klachten afhelpen. Naturopatie heeft echter nog een ander doel: ziekten voorkomen en de mens gezond houden, zodat men niet afhankelijk is van medicijnen.

 

Bij naturopatische voeding kijkt Diana's Healing ook naar je klachten en wensen en kijk ik vanaf het moment dat je nog in de baarmoeder van je moeder was. Daar begint onze gezondheid namelijk al. We kijken hoe in die periode de voeding van je ouders was en onderzoeken jouw leefstijl vanaf het moment van je geboorte tot heden. Vervolgens gaan we met een voedingspatroon, kruiden en eventueel veranderingen in je leefstijl werken aan een energiek en gezond lichaam. Met naturopatische voeding kun je ook problemen zoals menstruatie- en overgangsklachten verlichten.

Vraag meer informatie aan
Icoon telefoon

Meer weten over het bloedgroepdieet en naturopatische voeding? Neem vrijblijvend contact op met Diana's Healing voor meer informatie.

Neem contact op